Tutireceptek.hu fejléc

Keralai sült krumpli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya, kockázva
1 közepes vöröshagyma, szeletelve
1 teáskanál egész mustármag
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 teáskanál őrölt chili
2 evőkanálnyi kókuszolaj


Elkészítés:
Hevítsd olajat egy serpenyőben, majd dobj bele fehér mustármagokat, pörköld egy picit.
Add hozzá a hagymát, vedd le a hőt egy picit, és dinszteld 2 percig.
Szórd a krumplit is bele, keverd jól össze. Sózd, és keverd.
Szórd meg az őrölt chilivel, a kurkumával, és keverd alaposan meg.
Önts rá egy kis vizet (kb 1 dl, de ha kell többet), fedd le és főzd, míg a krumpli megpuhul.
Emeld a hőt, önts rá egy evőkanálnyi olíva olajat, és süsd tovább 5-10 percig, mindezt azért, hogy a krumpli aranybarnára süljön, kérgesedjen.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol krumplival » Alufóliás krumpli » Krumpliágyon sült gomba » Fokhagymás sült krumpli
» Kanári krumpli » Sonkás krumpli » Krumplis mineknevezzem » Tojásos krumpli
» Krumpligombóc öntettel » Parasztkrumpli » Hagymás törtkrumpli » Krumplileves
» Tepsis krumpli virslivel » Sonkás töltött krumpli » Vargányás krumplileves » Gyors krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.