Tutireceptek.hu fejléc

Kimélő csirkegombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

4 személyre: 500 g csirkemell, 350 g vegyes zöldség, 1 db vöröshagyma, 1gerezd fokhagyma, 2 ek. szárnyas esszencia, egész bors, 2 db zsemle, petrezselyemzöld, 2 db tojás, 250 g burgonya, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, metélőhagyma, őrölt bors, só

Elkészítés:
készítés:
A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemellcsonttal, egész vöröshagymával 1500 ml hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát,esszenciát, az egész borsot, és 40 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított, kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, és készre főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymáva


A receptet beküldte: banyoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kímélő kocsonya csülökkel » Kímélő vasi pecsenye » Rizseshús.(olcsó-kímélő) » Padlizsánkrém kimélő
» Pénztárcakímélő tiramisu » Tonhalas makarónisaláta » Meggyleves egyszerűen » Hamis májgaluska
» Fokhagymaleves zsályával » Vaníliás birsalma leves » Húsgombócos zöldségleves » Diós tejleves
» Sajt-krémleves » Tárkonyos tüdőleves » Gazpaccio II. » Brokkoli leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.