Tutireceptek.hu fejléc

Kínai kel tejföllel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
-Egy darab kínai kel,
- Egy evõkanál só,
- Egy tojás,
- Egy csomag petrezselyem,
- Pirospaprika,
- Másfél evõkanál kukoricaliszt,
- Négy deciliter tej

Elkészítés:
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára fõzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfõzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel.
Fõzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besûrûsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát.
Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai sült rizs » Kínai reteksaláta » Kínai krémes » Kínai gombás csirkeleves
» 10 perces kínai tészta » Hagymás hús kínai módra » Kínai illatos omlós csirke » Kínaikel krémleves
» Főzelék kínai kelből » Kínai csirkés üvegtészta » Kínai serpenyős zöldség » Kínai mangós csirke
» Túrógombóc édes tejföllel » Kínai citromos gombás pipi » Kínai Márványtojás » Rakott falatok tejföllel


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.