Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kínai kel tejföllel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
-Egy darab kínai kel,
- Egy evõkanál só,
- Egy tojás,
- Egy csomag petrezselyem,
- Pirospaprika,
- Másfél evõkanál kukoricaliszt,
- Négy deciliter tej

Elkészítés:
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára fõzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfõzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel.
Fõzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besûrûsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát.
Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai serpenyős zöldség » 10 perces kínai tészta » Kínai tészta 10 perces » Marhahús bébi kínai kellel
» Kínai palacsintabatyu » Kínai kel leves » Kínai gyöngyök » Töltött kínai kel
» Kínai csípős leves » Kínai pirított tészta » Kínaikel krémleves » Csirkemáj kínai módra
» Kínai borsos csirke » Kínai fafü leves » Kínai csirkeszárnyak » Kinai salata


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.