Tutireceptek.hu fejléc

Kínai mézes-szezámmagos csirkemellfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé

Bundához:

5 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 tk sütőpor
1 tojás
2 ek mogyoróolaj
csipetnyi só
160 ml langyos víz

Mázhoz:

4 csapott ek cukor
2 csapott ek méz
2 ek ketchup
2 ek szezámmag
1 csapott ek sherryecet (borecet)
3 tk chiliszósz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk.
A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Adagonként max. 5 percig.
Ezután papírszalvétára téve lecsepegtetjük róla az olajat.
A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összekeverjük, és egy serpenyőbe téve felforrósítjuk.
Beleforgatjuk alaposan a csirkefalatokat, hogy minden oldalát jól körbeölelje a máz, de vigyázva, hogy a bunda ne törjön össze. Megszórjuk a szezámmaggal,1 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai gyöngyök » Kínai sült tészta » Kínai Márványtojás » Kínai palacsinta
» Kínai pirított tészta » Kínai borsos csirke » Kínai gombás csirkeleves » Főzelék kínai kelből
» Siu mai - kínai ravioli » Gombás kínai kel » Gombás kínaikel saláta » Kínaikel saláta
» Diétás marha (kínai étel) » Kínai csirkeszárnyak » Kinai egyveleg » Kínai leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.