Tutireceptek.hu fejléc

Kondorosi pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 8-10 szelet hús: karajból a legjobb, de más húsból is finom. (pulykamellből készült a mienk)
- 3 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- gomba
- karikákra vágott füstölt kolbász
- paradicsompüré
- paprika (piros és tv is)
- víz

Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit megütögetem, sózom, borsozom, lisztbe mártom, forró olajban mindkét oldalán elősütöm. Az olajban kiolvasztok jó adag szalonnát. Ha megpirult, akkor belerakom a kockákra vágott vöröshagymát. Mielőtt kész, beleöntök 1-2 dl paradicsompürét, pirospaprikát, karikákra vágott tv paprikát, összerottyantom. Belerakom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok bele. Belerakom a hússzeleteket, a kolbászt, és vízzel felöntöm. Rázogatom, nem kavarom! Így készre főzöm (kb. negyedóra).

Tanácsok:
Vigyázni kell, könnyen leég a paradicsom miatt!
Besűrűsödik a lé, nem lesz híg.
Krumplival, nokedlivel is finom. :)


A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdészné pecsenyéje » Pék pecsenye » Tordai pecsenye » Fogolypecsenye borókával
» Ors-féle cigánypecsenye » Szőlős csirkepecsenye » Bajor szűzpecsenye » Tejfölös mustáros pecsenye
» Borivók Pecsenyéje » Mustáros töltött pecsenye » Besztercei libapecsenye » Cigánypecsenye másképp
» Szűzpecsenye töltve » Lacipecsenye » Görög aprópecsenye » Csípős fokhagymás pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.