Tutireceptek.hu fejléc

Rizses krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel.
Sózom, borsozom.
Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom.
Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses-vaníliás muffin » Áfonyás krémleves » Sütőtök krémleves Zoli mód » Könnyű cukkíni krémleves
» Rizses csokoládé » Rizses csokigolyó » Rizses gomba bácskai módra » Tejfölös burgonyakrémleves
» Banánkrémleves » Répás-rizses édesség » Mentás zöldborsó krémleves » Egyszerű spárgakrémleves
» Spenótos csicserikrémleves » Petrezselyem krémleves » Karalábé krémleves » Rizses darált hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.