Tutireceptek.hu fejléc

Rizses krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel.
Sózom, borsozom.
Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom.
Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémleves karfiolból » Zellerkrémleves diétásan » Chilis sütőtökkrémleves » Brokkolikrémleves (vegan)
» Áfonyás banánkrémleves » Mexikói sajtkrémleves » Édeskömény krémleves » Mentás zöldborsó krémleves
» Szilvakrémleves habbal » Szederkrémleves » Rizses kivitorta » Csicsóka krémleves
» Krémleves almából » Rókagomba-krémleves » Póréhagymakrémleves » Sütőtök krémleves.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.