Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel.
Sózom, borsozom.
Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom.
Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperkrémleves » Füstöltsajt - krémleves » Rizses rétes » Tepsis rizses csirke
» Kínaikel krémleves » Diós szárnyas-krémleves » Pórékrémleves » Gyors rizseshús
» Alma-krémleves » Avokádókrémleves » Őszibarack-krémleves 1 » Sajtkrémleves egyszerűen
» Sárgarépa krémleves » Krémleves édesköményből » Birsalma krémleves » Fokhagyma-krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.