Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel.
Sózom, borsozom.
Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom.
Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás krémleves » Fokhagyma-krémleves » Sajtkrémleves cipóban » Sárgabarack krémleves
» Fűszeres sütőtök-krémleves » Rizses lecsó kolbásszal » Zöldséges rizses csirke » Finom rizses szelet
» Rizses-tojásos gomba » Ananászkrémleves » Brokkoli krémleves » Krémleves édesköményből
» Zellerkrémleves » Színes rizses csirke » Zellerkrémleves egyszerűen » Kukorica krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.