Tutireceptek.hu fejléc

Lapcsánka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
15dkg liszt


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk,és káposztareszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és petrezselymet,kevés sót,és a liszttel alaposan összedolgozzuk.A masszából evőkanállal kis halmokat rakunk a felforrósított olajba,kissé ellapítjuk,majd mindkét oldalát pirosra sütjük.Az olajból kiemelve lecsöpögtetjük és tetejét tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tanácsok:
Kefirrel is nagyon finom,én köretként hús mellé szoktam elkészíteni leginkább,de natúrban is megállja a helyét vacsorára.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Évi63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lapcsánka(avagy tócsni) » Szalonnás lapcsánka » Lapcsánka tepertővel » Lapcsánka kicsit másképp
» Fokhagymás-diós lapcsánka » Rakott lapcsánka » Erdei gombás lapcsánka » Burek szalonnával
» Sült tarja zöldséges ágyon » Francia tepsis krumpli » Diétás rakottkrumpli. » Argentin palacsinta II.
» Rizseshús.(olcsó-kímélő) » Spenótós hústekercs » Tojással töltött káposzta » Békacombok sörtésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.