Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós brokkoli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50-50 dkg brokkoli és zöldpaprika
20 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg sajt
2 dl tejföl
1 dl száraz vörösbor
2 szál zellerlevél
1 szál lestyán
pirospaprika
őrölt bors


Elkészítés:
A kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, a zsírjában megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, apróra vágott zeller- és lestyánlevéllel ízesítjük. Ráöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A kockákra vágott sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a lecsóra, de csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a sajt kissé megolvad. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 425 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós-virslis "tokány" » Brokkoli fasírt » Brokkolis csirke » Sajtos-brokkolis pulyka
» Lecsós szendvics » Sajtos-brokkolis csirke » Lecsós karaj » Brokkolis tojásrántotta
» Lecsós-szelet » Update brokkoli krémleves » Lecsós ponty » Lecsós tarhonya (vegan)
» Brokkolis-krémsajtos penne » Lecsós tojáslepény » Brokkolitorta » Brokkolisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.