Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós brokkoli recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50-50 dkg brokkoli és zöldpaprika
20 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg sajt
2 dl tejföl
1 dl száraz vörösbor
2 szál zellerlevél
1 szál lestyán
pirospaprika
őrölt bors


Elkészítés:
A kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, a zsírjában megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és a rózsáira szedett brokkolit. Sóval, borssal, apróra vágott zeller- és lestyánlevéllel ízesítjük. Ráöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk. A kockákra vágott sajtot összekeverjük a tejföllel, ráöntjük a lecsóra, de csak addig hagyjuk a tűzön, amíg a sajt kissé megolvad. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 425 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós burgonya » Brokkolis pulykamell » Brokkolis lazac » Brokkolileves csirkemájjal
» Brokkolipüré » Lecsós karaj » Lecsós bab » Brokkolikrémleves
» Tepsis brokkoli (rakott) » Brokkolikrém levesem » Brokkolitallérok » Lecsós -csirkemáj
» Brokkolis borda » Brokkoli krém leves » Brokkoli kocka » Rakott brokkoli 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.