Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töpörtyűs pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A tésztához:

70 dkg liszt,
30 dkg tepertő,
5 dkg sertészsír,
2 dkg élesztő,
2 db tojássárgája,
1 dl száraz fehérbor,
1,5 dl tej,
őrölt bors,
só.

A szóráshoz:

10 dkg liszt.

A kenéshez:

1 db tojás.

Elkészítés:
A tepertőt ledaráljuk, és a zsírral, sóval, őrölt borssal és kevés liszttel összedolgozva hűtőbe tesszük felhasználásig.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne kb. 20 g lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
A megmaradt lisztből, - ha a kovász duplájára növekedett - a tojás sárgájával, a borral, és sóval közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Kelesztjük, majd lóhere formájúra nyújtjuk, közepére helyezzük a tepertős tömeget, a füleket a tepertős tömegre hajtjuk, kinyújtjuk, szimplára hajtjuk, és hűtőbe tesszük.
További hajtogatás 1 dupla, egy szimpla, egy dupla.
Természetesen a hajtogatások között a tésztát hűtőben pihentetjük.
Az utolsó pihentetés után 2,5 cm vastagra nyújtjuk, tetejét 2 mm mélyen bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kézzel megsodorjuk (formázzuk), tetejét megkenjük a felvert tojással, sütőlemezre tesszük, utókelesztjük.
Forró sütőben aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Telfölös pogácsa » Erdélyi rakott pogácsa » Mustáros-szezámos pogácsa » Anyósom túrós pogácsája
» Bence kedvence(pogácsa) » Gyors sajtos pogácsa » Köményes-túrós pogácsa » Joghurtos pogácsa 2
» Gombás fasírtpogácsa » Borzas pogácsa » Levelestepertős pogácsa » Update1 pogácsa
» Sonkás pogácsa 2 » Túrós pogácsa (vagy rúd) » Sajtos pogácsa 2 » Sonkáspogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.