Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc betét húsleveshez recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg sertésmáj vagy 2 darab csirkemáj
1 tojás
fél fej hagyma
fél csokor petrezselyemzöld
zsemlemorzsa

frissen őrölt bors
kevés olaj

Elkészítés:
A májat megmossuk, ledaráljuk vagy késes aprítóban pépesre zúzzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk vagy reszeljük, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A májat a tojással, dinsztelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de nem kemény massza legyen. Fél órát állni hagyjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és kifőzzük sós főzőlében.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc/májgaluska/ » Bajor májgombócleves » Galuska-levesbetét » Májgomboc
» Maceszgombóc(levesbetét) » Májgombóc prézli nélkül » Sonkagombóc(levesbetét) » Májgombóc picit másképp
» Májgombóc-saját recept » Májgombóc (levesbetét) » Májgombóc-húsgombóc » Májgombócok káposztaágyon
» Húsgombóc, mint levesbetét » Májgombóc – leves » Borsodi levesbetét » Májgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.