Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Resztelt májleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg pulyka- vagy pecsenyekacsamáj
2 fej vöröshagyma
olaj
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi só
1 csapott kávéskanál majoránna
2 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
30 dkg széles metélt

Elkészítés:
A májat és a hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, elkeverjük a fűszerekkel. A pirospaprikát akkor szórjuk rá, mikor levét elfőtte. Felengedjük 1,5 liter vízzel és forrástól számítva még 5 percig főzzük.
A széles metéltet külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levesbe tesszük, majd összeforraljuk.

Tanácsok:
Azért teszek késhegynyi sót a hagymára, mert hamarabb összefonnyad.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú májleves » Reszteltmáj velővel » Kókuszos fincsi resztelt » Kókuszos resztelt
» Resztelt máj » Disznótoros májleves » Májleves » Kókuszos resztelt1
» Tejfölös burgonyakrémleves » Egyszerű rakott csirkemell » Kínai dióleves » Az én brokkoli krémlevesem
» Málnás banánleves » Hagymaleves húsgombóccal » Húsleves Rolanita módra » Tökleves (hamis húsleves)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.