Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás datolyatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg. porcukor, 2 db. tojás, 20-22 szem datolya, 15 dkg. hámozott mandula, 20 dkg. citrommáz.Ostya a tortasütő kibéleléséhez. A citrommázhoz: 5 ecőkanál porcukor, 1 egész citrom leve.

Elkészítés:
A mandulát héjától megtisztítjuk, majd apróra törjük. A datolyát kimagozzuk, és hosszúkásra felvágjuk. Feltörjük a tojásokat,a sárgáját félre tesszük.A fehérjét kemény habbá verjük, amihez fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. Végül óvatosan összekeverjük a tört mandulával és a datolyával is. Ha kész a tortasütőt ostyával kibéleljük és szép aranysárgára megsütjük. A kész sütemény tetejét citrommázzal bevonhatjuk, de anélkül is finom. A citrommáz elkészítése: a porcukorhoz cseppenként hozzáadjuk a leszűrt citromlevet mindaddig, amíg kenhető massza nem lesz belőle.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás parajfőzelék » Csokis-mandulás bomba » Mandulás falatok » Manduláskrém
» Mandulás nektarinszelet » Mandulás (zöld) süti » Mandulás-mákos szelet » Mandulás keksztekercs
» Egyszerű mandulás szelet » Csirke mandulás bundában » Mandulás perec » Mandulás csokoládéhab
» Mandulás rántott cukkini » Mandulás tonhal » Mandulás madeleine » Mandulás kekszgolyó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.