Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás pulykamell szegfűgombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60dkg pulykamell
3 ek kukoricaolaj
15dkg mandula
10dkg szegfugomba (helyette lehet champignon is)
4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó)
1 csokor újhagyma (vagy 1 póré)
2 ek. szójaszósz
2 szál bazsalikom
1 tojásfehérje
2 ek. kukoricakeményíto
szezámolaj

fehér bors

Elkészítés:
A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük.
A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítovel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és
a lazán felvert tojásfehérjével.
Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük.
Amikor készen van, kivesszük az edényből.
a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha
forrásban levő vízbe mártjuk, amitol megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot.
Jól összekeverjük a kész pulykamellel.
Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük,
erős tuzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk.
Köretnek sült rizst javaslok hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos mandulás csirke » Sajtos pulykamell » Gyergyói mandulás patkó » Pulykamell paraj paplanban
» Pulykamell pórémártással » Narancsos-mandulás kifli » Búbos pulykamell » Pulykamell sajtmártással
» Mandulás parajfőzelék » Mandulás tallér » Pulykamellragu leves » Mazsolás sült pulykamell
» Mediterrán pulykamell » Gazdag pulykamell » Sárga mandulás rizs » Gyümölcsös pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.