Tutireceptek.hu fejléc

Marinírozott tengeri halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
szálkamentes tengeri hal
citrom
lilahagyma
petrezselyem
kígyóuborka
olaj
kapribogyó
fehérbors
paradicsom

cukor
ecet
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az ujjnyi vastag csíkokra vágott halat sózzuk borsozzuk, friss citromlével ízesítjük.

Hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. Csepegtető szalvétán kihűtjük.

Amíg a halfalatkák hűlnek, készítsünk egy intenzív salátaecetet, amibe lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, kígyóuborkát vágunk. Kapribogyót és karikára vágott citromot adjunk hozzá.

Fogyasztás előtt a kihűlt haldarabokat ebben a fűszeres lében egy éjszakát tároljuk a hűtőben.

Tanácsok:
A halakat lepje el bőven a folyadék, ugyanis a panír sokat felvesz!


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengeri frittata » Tengeri hal vöröslencsével » Tonhalsaláta I. » Hagymás tengeri saláta
» Mexikói halsaláta » Tengeri halfilé másképpen » Orosz halsaláta » 7 up-os tengeri hal
» Tengeri halfilé rizzsel » Zöldséges tengeri halfilé » Finn halsaláta » Gombás tengeri hal
» Fokhagymás tengeri halfilé » Rizses tonhalsaláta » Északi-tengeri halleves » Újkrumplis tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.