Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marinírozott tengeri halsaláta recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
szálkamentes tengeri hal
citrom
lilahagyma
petrezselyem
kígyóuborka
olaj
kapribogyó
fehérbors
paradicsom

cukor
ecet
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az ujjnyi vastag csíkokra vágott halat sózzuk borsozzuk, friss citromlével ízesítjük.

Hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. Csepegtető szalvétán kihűtjük.

Amíg a halfalatkák hűlnek, készítsünk egy intenzív salátaecetet, amibe lilahagymát, paradicsomot, petrezselymet, kígyóuborkát vágunk. Kapribogyót és karikára vágott citromot adjunk hozzá.

Fogyasztás előtt a kihűlt haldarabokat ebben a fűszeres lében egy éjszakát tároljuk a hűtőben.

Tanácsok:
A halakat lepje el bőven a folyadék, ugyanis a panír sokat felvesz!


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finn halsaláta » Halsaláta » Tengeri halfilé másképpen » Rokfortos tengeri hal
» Zelleres halsaláta » Északi-tengeri halleves » Mexikói halsaláta » Diétás halsaláta
» Avokádós tonhalsaláta » 7 up-os tengeri hal » Újkrumplis tonhalsaláta » Zöldfűszeres tengeri hal
» Déltengeri kávé » Gombás tengeri hal » Hagymás tintahalsaláta » Zöldséges tengeri halfilé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.