Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács, ahogyan én készítem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
5 dkg vaj
15 dkg méz
1 cs. vaníliás cukor

díszítéshez:

12 dkg kristálycukor
1 tojásfehérje

Elkészítés:
A vajat, a mézet és a cukrot gőz fölött összeolvasztom, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt, hozzáteszem az összes többi hozzávalót és jól összedolgozom. Ezután a tésztát fóliába csomagolom legalább egy napig hűvös helyen pihentetem.

A pihentetés után a tésztát, enyhén lisztezett nyújtódeszkán, kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom és különféle formákat szaggatok belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, tojás sárgájával megkenem, majd 200 fokra előmelegített sütőbe téve, 5-7 perc alatt megsütöm. Általában a színét figyelem, és amikor szép aranysárga, akkor van készen.

A díszítéshez a cukrot és a tojásfehérjét habbá verjük és egy alkalmas eszköz segítségével (kinek mi válik be, ki kell tapasztalni: nylon zacskó egy apró lyukkal, habzsák mini lyukú véggel, vagy egy kis ecset) tetszés szerinti mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.

Tanácsok:
Ha úgy érezzük, nem megy az irókázás, a tojásfehérjés habot egy ecsettel a süteményre kenjük, úgy is szépen mutat.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács karácsonyra » Puha mézeskalács II. » Puha Update1 mézeskalács » Egyszerű mézeskalács
» Mézeskalács házikó » Mézeskalács :) » Brassói, ahogy én készítem » Mézeskalács....
» Puha mézeskalács » Csokoládés mézeskalács » Mézeskalács 100 db-os » Mézeskalács muffin
» Mézeskalács 2 » Betty mézeskalácsa » Mézeskalácsos tojáslikőr » Azonnal ehető mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.