Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kürtős kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt,
2 tojás,
4 tojássárgája,
2 ek. porcukor + 2 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
csapott kávéskanál só,
5 dl tej,
12 ek. olvasztott vaj

Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, az olvasztott, vajat, 12 ek. porcukrot, 2 dkg cukorporral elkevert és kevés tejben, feloldott élesztőt, sót, tejet. Jól kidolgozott tésztát készítünk belőle, és kelni hagyjuk. Mikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára gömbölyűn rácsavarjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük, és közben olvasztott vajjal kenegetjük. Miután megsült, a parázs fölött cukorporral megszórjuk úgy, hogy a cukor lángot fogjon, és üvegessé váljék. Ekkor a sütőfáról a kürtőskalácsot szépen lehúzzuk.

Tanácsok:
Darált dió és cukor keverékében, vagy fahéjas cukorban, kókuszos cukorban is megforgathatjuk a forró kalácsot.

Ha cukor helyett fruktózt használsz, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják.


A receptet beküldte: edri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtős kalács parázson » Sonkás kalács :-) » Kalács » Tarka kalács
» Kreatív kalácsok » Kalács U2 » Puha mézeskalács » Fonott kalács(Kata-féle)
» Marcipános-túrós kalács » Kalács csokiöntettel » Pipikalács » Cukrozott minikalácskák
» Kürtőskalács » Mézeskalács, cukormázzal » Különleges fonott kalács » Almás kalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.