Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj,
10 dkg zsír,
3 dkg só,
15 dkg vöröshagyma,
15 dkg liszt,
2,5 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg pirospaprika,
15 dkg lecsó (vagy 15dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom).

Elkészítés:
A fölszeletelt sertéskarajt húsverővel kiverjük, a széleket késsel bevagdossuk. Mindkét oldalát lisztbe mártva serpenyőben - kevés zsírban - megsütjük. Lábosban sorjába rakjuk, majd az apróra összevágott szalonnát üvegesre pirítjuk. Az összevágott hagymát megpirítjuk, a fele pirospaprikával megszórjuk, majd kevés csontlével vagy vízzel fölengedjük és ráöntjük a húsra. Sózzuk, és majdnem puhára pároljuk. Hozzátesszük az összevágott zöldpaprikát, paradicsomot, a megmaradt pirospaprikát, majd behabarjuk, és jól kiforraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk kevés tejföllel, megszórjuk pirospaprikával, zöldpaprika- és paradicsomkarikákkal díszítjük. Körítésként galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi betyár leves » Bakonyi csirkemell 2. » Bakonyi sertéscsíkok » Bakonyi omlett
» Sertésborda Paksa módra » Csirkemell bakonyiasan » Fogasfilé bakonyi módra » Hargitai sertésborda
» Svájci sertésborda » Részeges sertésborda » Bakonyi sertésszelet » Sertésborda tanya módra
» Bakonyi palacsinta » Emeletes Sertésborda » Sertésborda mandarin módra » Töltött sertésborda


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.