Tutireceptek.hu fejléc

Bakonyi sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj,
10 dkg zsír,
3 dkg só,
15 dkg vöröshagyma,
15 dkg liszt,
2,5 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg pirospaprika,
15 dkg lecsó (vagy 15dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom).

Elkészítés:
A fölszeletelt sertéskarajt húsverővel kiverjük, a széleket késsel bevagdossuk. Mindkét oldalát lisztbe mártva serpenyőben - kevés zsírban - megsütjük. Lábosban sorjába rakjuk, majd az apróra összevágott szalonnát üvegesre pirítjuk. Az összevágott hagymát megpirítjuk, a fele pirospaprikával megszórjuk, majd kevés csontlével vagy vízzel fölengedjük és ráöntjük a húsra. Sózzuk, és majdnem puhára pároljuk. Hozzátesszük az összevágott zöldpaprikát, paradicsomot, a megmaradt pirospaprikát, majd behabarjuk, és jól kiforraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk kevés tejföllel, megszórjuk pirospaprikával, zöldpaprika- és paradicsomkarikákkal díszítjük. Körítésként galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi húsos leves » Bakonyi pulykaleves » Hússzeletek bakonyi módra » Töltött sertésborda
» Sertésborda Paksa módra » Sertésborda Karcsi módra » Sertésborda keleti módra » Bakonyi sertésborda 2.
» Csirkemell bakonyiasan » Pálffy-sertésborda » Emeletes Sertésborda » Pikáns sertésborda
» Natúr sertésborda » Sertésborda spárgával » Részeges sertésborda » Bakonyi rőzse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.