Tutireceptek.hu fejléc

Narancskrémmel töltött gesztenyerolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 csomag gesztenyepüre
2 evőkanál liszt
1 dl tej
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 db narancs
Tetejére: csokimáz vagy tortabevonó

Elkészítés:
A narancsok héját lereszelem.
Az egyik narancs levét kifacsarom,a másikat lehártyázom,a húsát felaprítom.
A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamelt főzök,ha kihűlt,kanalanként belekeverem az előre habossá kevert margarin +cukor+narancshéj krémbe.Ha nem állna össze újból felteszem főzni.
Végül belekeverem a narancs húsát is.A gesztenyepürét összekeverem,majd egy folpack-on vizes kézzel kb.30x20 cm nagyságúra nyomkodom.
A közepére csíkban elosztom a narancskrémet,és a folpack segítségével a gesztenyét feltekerem.
Elkészítem a csokimázt(én tortabevonóval csináltam),megvárom míg megszilárdul a csoki a tetején,aztán óvatosan befóliázom,vigyázva,hogy ne túlságosan érjen a tésztához a folpack.
2 órára hűtőbe teszem,aztán fogyasztható.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: leona78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cserkész töltött burgonya » Töltött olajbogyók » Töltött sonkatekercs » Gesztenyerolád 2.
» Töltött kókuszos sütemény » Töltött csülök hidegen » Tojással töltött borda » Töltött gomba "Vera módra"
» Töltött olasz tésztahajók » Sonkás töltött tojás » Besztercei töltött liba » Fetával töltött csirkemell
» Töltött tojás Emyke módra » Töltött csirkecomb » Libanoni töltött zöldségek » Kakaós töltött copf


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.