Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéshús (vagy máj, vagy pulykamell filé)
1 liter tej
5-6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
1 evőkanál só

Elkészítés:
A megmosott csontos karajt (vagy filézett karajt, vagy pulykamell filét) felszeletelem. Az elkapirgált fokhagymát a tejhez keverem, majd a befűszerezett filét egyenként lassan belerakom. Egy éjszakát hagyom állni a tejben, majd másnap panírozom, és kisütöm, mint akármelyik rántott húst.
A pácolás lényege, hogy a máj, vagy hús a fokhagymás tejtől nagyon zamatos, nagyon ízletes lesz. A pácolt húst natúr formában, vagy panírozva is ki lehet sütni. A fenti eljárással nem csak színhúsokat, hanem májat is készíthetünk, ízlés szerint natúron vagy rántva.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásban pácolt csirkemell » Fokhagymás pácolt hús » Pácolt hús rizses körettel » Zöldcitromban pácolt lazac
» Pacolthus » Pácolt camembert » Pácolt oldalas » Pácolt hús Vicky módra
» Pácolt zsebes karaj » Pácolt jércemell » Fűszeres pácolt oldalas » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Pácolt fokhagyma » Pácolt pulykamell » Pácolt tűzdelt házinyúl » Mézben pácolt marhasült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.