Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános ragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 - 60 dkg sertéscomb, 1 padlizsán, 2 szál répa, 2 közepes paradicsom, 1 nagyobb hagyma, 1 dl tejszín, 1 húsleveskocka /marha/, 2 teáskanál cukor, só, bors, szükség szerinti olaj vagy zsír.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, majd rátesszük a kockára vágott húst is, sózzuk, borsozzuk. Fehéredésig sütögetjük és felöntjük 2 dl vízzel,beletesszük a húsleveskockánkat és az összedarabolt paradicsomot, majd befedve puhulásig főzzük. Ezalatt a répákat 4-be vágjuk és 1/2 cm vastagra feldaraboljuk. Majd kevés zsiradékon egy serpenyőben a cukorral megszórva pár percig sütögetjük. Hozzátesszük a padlizsánt, amit szintén előtte összekockáztunk, és együtt ledinszteljük. Ha a padlizán is megszineződött, hozzáöntjük a majdnem kész husihoz és együtt pár percig főzzük. Szükség szerint utána ízesítünk, és ha kell pótoljuk a folyadékot menet közben, végül hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
A hús főzési ideje kb. 20 - 25 perc volt, de függ a levágott állat korától is. Saját találmányom, melyet most a nyaralás alkalmával készítettem először.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Sztacs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános lepény » Padlizsános csirke » Atkins padlizsános hús » Padlizsános penne
» Tojásos-padlizsános lecsó » Padlizsános-lecsós csirke » Padlizsános csirkesaláta » Padlizsános kenő
» Padlizsános vendégtál » Padlizsános pite » Padlizsános tészta » Padlizsános lencsés egytál
» Padlizsános spagetti » Padlizsános pirítós » Padlizsános szója » Padlizsános zakuszka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.