Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános zakuszka recept

Kategória:


Hozzávalók:
5kg(3kg) pritaminpaprika,
5kg(3kg) padlizsán,
1.5kg(1kg) hagyma,
1l(7.5dl) olaj,
1l(7.5dl) paradicsomlé,
só,
bors,
babérlevél,
szalicil.

Elkészítés:
Forró olajba tesszük a ledarált hagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a ledarált pritaminpaprikát, kb. 40 percen keresztül tovább pároljuk, ezután beletesszük a megsütött, és ledarált padlizsánt és a paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, további 30 percig főzzük. Beletesszük a szalicilt, majd 5-10 perc múlva üvegekbe szedjük, 2-3 evőkanál forró olajat teszünk a tetejére. Az üvegeket lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Kenyéren, vagy tojással (mint a lecsót) finom.


A receptet beküldte: Edana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános ragu » Padlizsános csirkemell » Gombás zakuszka » Padlizsános csirke
» Padlizsános szója » Padlizsános sültrizs » Padlizsános csirkesaláta » Erdélyi zakuszka
» Padlizsános spagetti » Padlizsános vendégtál » Padlizsános szendvicskrém » Padlizsános hal
» Padlizsános lepény » Padlizsános pite » Padlizsános kenő » Padlizsános pirítós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.