Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás fasírt recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
60 dkg darált hús
10 dkg kenyér
1 tojás
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma

bors.
A szafthoz:
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
(őrölt) kömény
őrölt bors

5 dl víz
3 dl tejföl

Elkészítés:
A kenyeret vízben megáztatjuk, kinyomkodjuk és hússal meg a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, pingponglabdányi golyókat formázunk.
A hagymát apróra vágjuk, a zsíron aranysárgára pirítjuk. Belezúzzuk a fokhagymát, rátesszük az őrölt paprikát, és azonnal felöntjük vízzel, nehogy a paprikát megpörköljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, és ha már forr, beletesszük a húsgombócokat. Úgy igazítjuk, hogy minden húsgombócra jusson szaft. Kb. fél óráig főzzük közepes tűzön fedő alatt. (Közben megfordítjuk a gombócokat, hogy mindét felük jól átfőjön a szaftban.) Akkor egy tálba szedjük a gombócokat, a szaftba belekeverjük a tejfölt, ha egyet forrt, a fasírtra öntjük és azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Ez egy hagyományos felvidéki étel, melyhez krumplikása jár köretként.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes pulyka fasírt » Háromszínű paprikasaláta » Zabpelyhes répafasírt » Zöldségesfasírt
» Gombás-paprikás rizstorta » Hamis paprikás krumpli » Gyümölcsös fasírt » Köményes-paprikás sajtkrém
» Karfiol paprikásan » Fasírt lencséből » Birkafasírt (8 személyre) » Harcsapaprikás
» Zöldséges "fasírt" » Halas burgonyás fasírt » Húsos zöldségfasírt » Paprikás-köményes stangli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.