Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás vagy serpenyős burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-1.5 kg burgonya,
10 dkg zsír vagy olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
pirospaprika.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hagymanyomón átnyomott fokhagymát, és kissé tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd hozzákeverjük a hasábokra vágott burgonyát. Jól átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt készre főzzük. Megjegyzés: A paprikás vagy serpenyős burgonyát gazdagíthatjuk karikára vágott debreceni páros kolbásszal vagy füstölt kolbász karikákkal.

Elkészítési idő: 1 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás zöldségsaláta » Burgonyasaláta majonézesen » Pikáns burgonya » Burgonyás húspogácsa
» Serpenyős melegszendvics » Burgonyakrémleves (4 főre) » Sajtos-fűszeres burgonya » Currys burgonyaleves
» Burgonyapüré csőbensülve » Burgonya ganca » Cukkinis serpenyős » Juhtúrós burgonya
» Csípős burgonyasaláta » Burgonyás túrógombóc » Sajtos-burgonyás lepény » Kaviáros burgonyafalatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.