Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos-tojásos metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék
 Tojásételek

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 tojás, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 tyúkhúsleveskocka, 1-1 teáskanál oreganó (vagy majoránna), kakukkfû és rozmaring, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só és csipetnyi cukor, a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben az olajon a paradicsompürét megpirítom, és felengedem 3 dl vízzel. Az összes fûszert, valamint a húsleveskockát is beleteszem. Befedve legalább 10 percig forralom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A lisztet simára keverem 1 dl vízzel, majd beleöntöm a forrásban lévõ paradicsomos mártásba: Folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. A már nem nagyon forró mártásba belekeverem a habosra felvert tojásokat, és beleforgatom a fõtt tésztát is. Kikent tepsibe öntöm, a tetejét simára egyengetem és az elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm. Lapátkanállal adagolva, kockákra vágva tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős metélt » Spenótos sajtos metélt » Almás-barackos sült metélt » Szőlős metélt 2.
» tejben főtt metélt » Betakart diós metélt » Metélt babos mártással » Almás sült metélt
» Sajtos csülökmetélt » Savanyúkáposztás metélt » Rakott diós metélt » Sárgarépás zöldmetélt
» Piros sajtos metélt » Gombás sonkás metélt » Walesi sajtos metélt » Csirkés metéltsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.