Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Parajlepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg friss parajlevél (vagy mángoldlevél)
(mirelitet is használhatsz)
30 dkg spagetti
5 dkg vaj
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej

őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított, csíkokra vágott parajleveleket sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
Ha mirelitet használsz, ezt a műveletet nem kell elvégezni.
Az apróra vagdalt hagymát 1 dkg vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a parajt (spenótot).
Sózzuk, borsozzuk, felengedjük a tejjel, összeforraljuk.
Közben a spagettit sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleterítjük a spagettit és rásímítjuk a parajkrémet.
Tetejére óvatosan ráütjük a nyers tojásokat, ügyelve, hogy egészben maradjanak, megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
Sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad és a tojások sárgája megszilárdul.

Tanácsok:
Másik elkészítési mód:
hozzávalók és előkészület u.a, mint az előbbi.
A kifőzött tésztát és a hagymás parajpürét összekeverjük, és a kivajazott tepsibe vagy jénaiba terítjük.
A tojásokat villával fölverjük, megsózzuk és rácsurgatjuk a spenótos tésztára, ráreszeljük a sajtot és mehet a sütőbe.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köpönyeges burgonya » Rakott mexikói » Sajtos karalábé » Gyors kefíres brokkoli
» Padlizsán-cukkíni lecsósan » Céklatokány » Töltött cukkiniszeletek » Tejfölös lecsó
» Sonkával töltött padlizsán » Sült cukkini » Patisszon lepény » Köpenyes burgonya
» Szezámmagos rántott cukkini » Zöldséges káposzta » Kelkáposztafasírt » Sonkás karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.