Tutireceptek.hu fejléc

Provance-i tojás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:

• 2 db közepes paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• 4 db tojás
• a díszítéshez petrezselyem (vagy bazsalikom, kakukkfű)
• só az ízesítéshez
• olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés: A paradicsomokat 3 mm vastag szeletekre vágom (a végeit nem használom), a fokhagymákat vékony szeletekre darabolom, a petrezselymet felaprítom (nem kell sok).
Elkészítés: Teflon serpenyőben az olajat felhevítem, majd a paradicsomszeleteket a serpenyőbe helyezem, és mindkét felét kb. 1/2-1 percig sütöm. A paradicsomszeletekre egyenletesen rászórom a fokhagymát, majd a tojásokat ügyesen ráütöm, mintha tükörtojást készítenék, és a tetejére petrzselymet és sót szórok. Fedő nélkül, kis lángon addig kell sütni, míg a tojások fehérje megkeméményedik (persze ki hogy szereti...). Petrezselyem helyett lehet kakukkfüvet vagy bazsalikomot, vagy mindkettőt használhatunk. Szép is és fimom is.

Tanácsok:
Megjegyzés:
Reggelire szoktuk fogyasztani kiadós és finom, de a fokhagyma miatt igazából csak hétvégére való.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, töltött tojás » Gombával töltött tojás » Tojásos gombapaprikás » "Tükörtojás" barackból
» Erdőszéli gombás tojás » Karácsonyi tojáslikőr » Tojáspöri » Töltött májas tojások
» Tejfölös tojáspörkölt » Belgrádi tojás » Majonézes tojásmártogató » Töltött rántott tojás
» Kolbászos tojásos noki » Tojásos virsli » Tojásos csörögefánk. » Tejszínes csirke és tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.