Tutireceptek.hu fejléc

Pulykaaprólék leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
100 g pulykazúza
• 1 db kisebb pulykaszárny
• 200 g sárgarépa
• 100 g petrezselyemgyökér
• 80 g gomba
• 100 g zöldborsó
• 50 g vaj
• 60 g liszt
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, őrölt bors

Elkészítés:
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagyma-krémleves » Savanyú uborkás raguleves » Karfiolleves csak zöldség. » Házi csirkehúsleves
» Vegyes püré leves gazdagon » Frankfurti leves II. » Kukorica leves » Árpaleves
» Brokkoli krém leves » Meggyleves X. » Miso leves » Túrós uborkaleves
» Húslevesben főtt töltelék » Csirkecsontleves » Lencseleves virslivel » Rebarbara leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.