Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sült recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1.5 kg burgonya
10 vékony szelet karaj/csont nélkül/
0.5 kg gomba
1 pohár tejföl
1 nagy fej hagyma/vagy két kissebb/
2 dl olaj
kevés liszt
annyi zsír amivel a tepsit kikened


Elkészítés:
A karajt nagyon vékonyra kiverem és besózom megtisztítom a gombát felszeletelem.A burgonyát
megmosom és felteszem főzni.Amíg a burgonya megfő
megpárolom a gombát, lisztbe forgatom a húst és
hirtelen átsütöm.A hús zsiradékába beleöntöm a doboz tejfölt összerottyantom.Amikor kész a burgonya meghámozom,és kb 0.5cm vastag szeletekre vágva lerakok egy sort a kizsírozott tepsibe, megsózom rákarikázom a hagymát,/mindenhova jusson/
a húst a tetetén sorba rakom erre borítom a gombát. Még egy sor szeletekre vágott burgonyával
befedem megsózom, és ráöntöm a tejfölös zsiradékot
Fóliával lefedem és 180 fokon sütöm kb 40 percig.
Leveszem a fóliát és addig sütöm amíg a teteje
megpirul, itt a sütő hőfoka lehet 200 fok

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: nitán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával rakott krumpli » Magyaros rakott káposzta » Rakott brokkoli és karfiol » Sajttal rakott burgonya
» Finom rakott karfiol » Rakott krumpli Belga módra » Rakott hússzeletek » Rakott karfiol diétásan
» Hortobágyi rakott tészta » Babos rakottkarfiol » Rakott mexikói tészta » Rakott pecsenye
» Mexikói rakott káposzta » Rakott káposzta » Csöves rakott krumpli » Csokis-túrós rakott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.