Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott sült recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1.5 kg burgonya
10 vékony szelet karaj/csont nélkül/
0.5 kg gomba
1 pohár tejföl
1 nagy fej hagyma/vagy két kissebb/
2 dl olaj
kevés liszt
annyi zsír amivel a tepsit kikened


Elkészítés:
A karajt nagyon vékonyra kiverem és besózom megtisztítom a gombát felszeletelem.A burgonyát
megmosom és felteszem főzni.Amíg a burgonya megfő
megpárolom a gombát, lisztbe forgatom a húst és
hirtelen átsütöm.A hús zsiradékába beleöntöm a doboz tejfölt összerottyantom.Amikor kész a burgonya meghámozom,és kb 0.5cm vastag szeletekre vágva lerakok egy sort a kizsírozott tepsibe, megsózom rákarikázom a hagymát,/mindenhova jusson/
a húst a tetetén sorba rakom erre borítom a gombát. Még egy sor szeletekre vágott burgonyával
befedem megsózom, és ráöntöm a tejfölös zsiradékot
Fóliával lefedem és 180 fokon sütöm kb 40 percig.
Leveszem a fóliát és addig sütöm amíg a teteje
megpirul, itt a sütő hőfoka lehet 200 fok

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: nitán


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott túrós laska » Zabpelyhes rakott gomba » Fogyókúrás rakottas » Magyaros rakott káposzta
» Rakott brokkolis hal » Virslis rakott cukkini » Rakott bab » Mexikói rakottas
» Sonkás rakott karfiol » Rakott cukkini ala Niobe » Zöldséges rakott tészta » Magyaros rakott csirke
» Cukkinirakottas görögösen » Lerakott harcsa » Rakott zöldborsó » Tanyasi rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.