Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bihari rakott káposzta. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Disznócomb,
fejes káposzta,
só, bors, majoránna,
zöldpaprika,
paradicsom,
pirospaprika,
száraz kakukkfű,
füstölt kolbász,
füstölt szalonna
fehérbor
húsleves

Elkészítés:
Metéltre vágok egy kisebb fej káposztát. Nyolc szelet combot vagy lapockát sózva, frissen őrölt borssal meghintve, majoránnázva elősütök. Vastag falú, lefedhető vaslábos aljára rakok egy réteg káposztát, rá négy szelet húst, arra tíz deka szeletelt zöldpaprikát, egy felszeletelt paradicsomot. Sózom, pirospaprikával és elmorzsolt kakukkfűvel meghintem, majd egy réteg szeletelt füstölt kolbásszal borítom. Utána a káposztától kezdődően az egészet megismétlem, a tetejére káposzta jön. Kiolvasztok tíz deka füstölt szalonnát, és zsírját a pörcével együtt a lábos tartalmára öntöm, továbbá beleöntök még egy-két deci száraz fehérbort és húslevest.
Közepes hőfokú sütőben zsírjára sütöm


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sült » Különleges rakott burgonya » Sajtos rakott zsemle » Répás rakottkrumpli
» Rakott zöldségek » Milánói rakott galuska » Mediterrán rakott zöldség » Kukoricás rakott cukkini
» Rakott csirketál » Sütő tökös rakott tál » Gombás rakott kifli » Spenótos rakott krumpli
» Rakott tészta Ani módra » Rakott avokádó » Rakott tészta egyszerűen » Magyaros rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.