Tutireceptek.hu fejléc

Bihari rakott káposzta. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Disznócomb,
fejes káposzta,
só, bors, majoránna,
zöldpaprika,
paradicsom,
pirospaprika,
száraz kakukkfű,
füstölt kolbász,
füstölt szalonna
fehérbor
húsleves

Elkészítés:
Metéltre vágok egy kisebb fej káposztát. Nyolc szelet combot vagy lapockát sózva, frissen őrölt borssal meghintve, majoránnázva elősütök. Vastag falú, lefedhető vaslábos aljára rakok egy réteg káposztát, rá négy szelet húst, arra tíz deka szeletelt zöldpaprikát, egy felszeletelt paradicsomot. Sózom, pirospaprikával és elmorzsolt kakukkfűvel meghintem, majd egy réteg szeletelt füstölt kolbásszal borítom. Utána a káposztától kezdődően az egészet megismétlem, a tetejére káposzta jön. Kiolvasztok tíz deka füstölt szalonnát, és zsírját a pörcével együtt a lábos tartalmára öntöm, továbbá beleöntök még egy-két deci száraz fehérbort és húslevest.
Közepes hőfokú sütőben zsírjára sütöm


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kanizsai rakott hús » Rakott mákostészta » Rakott mexikói » Sonkás rakott karfiol
» Gombás rakott palacsinta » Hússal rakott burgonya » Rakott zöldbab tarhonyával » Rakott csirke 2
» Sajtos-sonkás rakott kifli » Sonkával rakott galuska » Spenótos rakott tészta » Rakott tarjás burgonya
» Rizses rakott spárga » Rakott burgonya püré » Zöldséges, rakott hús » Rakott tejszínes tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.