Tutireceptek.hu fejléc

Rebarbara mártás recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. 15 szál rebarbara
gyümölcscukor
folyékony édesitő
1 vaniliás puding
2-3 dl tej
egész fahéj
szegfüszeg

Elkészítés:
a rebarbara szárakat megpucolom elég nehéz dolog, majd 2-3 cm darabokra vágom. Felöntöm vizzel és puhára párolom a füszerekkel együtt. Közben a vaniliás pudingot kikeverem, amikor már puha a rebarbara behabarom. Ha savanyu lenne mert ez egy savanykás növény, akkor még tehetünk bele édesitőt.

Tanácsok:
a családom nagyon szerette, nem egy elterjedt növény, de nagyon hasznos és finom, sajnos a piacon is elég ritkán lehet kapni.
sült csirkével, sült krumplival kiváló inyenc étel.
jó étvágyat hozzá


A receptet beküldte: danya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Napraforgós csalánmártás » Rebarbarabólé » Mártásban sült csirke » Sült hal gombás mártásban
» Finom tormamártás » Hagymamártásban sült nyúl » Spárga hollandi mártással » Kaviármártás
» Karfiol fehér mártásban » Ropogós karfiol mártással » Húsgombóc sajtmártással » Rebarbara szörp
» Ecetes uborkamártás » Rebarbara kompót » Harcsa mustármártással » Jérce zöldbors-mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.