Tutireceptek.hu fejléc

Semmelkreen zsemlyemártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
4 db zsemlye
húsleves/marha, vagy sertéshúsból/
1 db kisebb toma
csipet bors

Elkészítés:
A zsemlyéket kis kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpiritjuk.
Mikor ez megvan, felengedjük annyi húsleves lével hogy képlékeny pépet kapjunk. Lassu tűzön kevergetjük 5 percig.
Félrehúzzuk,majd belereszeljük ízlés szerint a meghámozott friss tormát.
Kevés borssal ízesítjük.
A levesben megfőtt húst felszeleteljük, és az elkészített zsemlyemártással tálaljuk. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.

Tanácsok:
Ez egy Ausztriai specialitás,ők esküvőkön,előételként fogyasztják.Én kiprobáltam, nagyon finom.
Csak a tormával kell vigyázni. gyakran meg kell kostolni.
Egyszerű, gyors finom étel. Na és egyben ,megvan a vasárnapi leves is.


A receptet beküldte: lolita0407


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült rizs - földimogyoróval » Hagymagombóc » Egyszerű rakott zöldség » Zsemlegombóc 3
» Gombafejek sajtkrémmel » A legfinomabb rizs » Zöldséges rizs » Fokhagymás tört burgonya
» Tejszínes-tepsis krumpli » Karfiol püré » Vegyes sült zöldségek » Parasztkrumpli
» Borsópüré » Krumplis gombóc » Fűszeres burgonya » Kapros csőben sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.