Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeges disznó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
2 db erőleves kocka
4 dl száraz fehérbor
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
4 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágva ropogósra sütjük, leszűrjük.
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolva átsütjük a szalonna zsírjában, rámorzsoljuk a leveskockákat. Kétszer-háromszor megforgatva sütjük pár percig, időnként és részletenként hozzáöntögetjük a bort vigyázva, hogy csak párolódjon a hús, ne égjen oda.
Ha a hús megpuhult, szedőlapáttal tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros pecsenyelébe elkeverjük a tejfölt az őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, reszelt sajttal, - rásimítjuk a hússzeletekre, előmelegített forró sütőbe toljuk, de csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.
Mikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnacsíkokkal.
Bármilyen húsokhoz illő körettel, savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Részeges csirke » Disznótoros káposzta. » Részeges pogácsa » Tepsis vaddisznóbélszin
» Részeges nyúl szőlővel » Részeges gombafejek » Részeges Izidor 2. » Disznóoldalas sörben sütve
» Részeges grapefruitkrém » Disznósajt (bendő nélkül) » Részeges sertésborda » Részeges diótorta
» Részeges lencseleves » Részeges malacsült » Részeges csokigolyó » Részeges dinnyesaláta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.