Tutireceptek.hu fejléc

Részeges disznó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6-8 szelet sertéstarja
15 dkg füstölt szalonna
2 db erőleves kocka
4 dl száraz fehérbor
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
4 evőkanál tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágva ropogósra sütjük, leszűrjük.
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolva átsütjük a szalonna zsírjában, rámorzsoljuk a leveskockákat. Kétszer-háromszor megforgatva sütjük pár percig, időnként és részletenként hozzáöntögetjük a bort vigyázva, hogy csak párolódjon a hús, ne égjen oda.
Ha a hús megpuhult, szedőlapáttal tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros pecsenyelébe elkeverjük a tejfölt az őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, reszelt sajttal, - rásimítjuk a hússzeletekre, előmelegített forró sütőbe toljuk, de csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.
Mikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnacsíkokkal.
Bármilyen húsokhoz illő körettel, savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Disznóoldalas sörben sütve » Disznótoros orjaleves » Részeges alma » Részeges barát
» Hamis vaddisznósült » Részeges pogácsa » Részeges Izidor 2. » Részeges füge
» Disznótoros májleves » Sündisznó » Részeges csirke » Részeges szelet
» Részeges palacsinta » Vaddisznó pörkölt. » Részeges nyúlfilé » Gombás vaddisznóragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.