Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rétegelt sajt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj

díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A mennyiségek tetszőlegesek.

Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot.
A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb.

A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük.
Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával.

Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük.
Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzás tallér » Virsli burgonyatésztában » Formabontó túró rudi » Tökmagos-hagymás pogi
» Sonkás fonott kalács » Puha sajtos pogácsa » Sajtos főzött karika » Kandírozott narancshéj
» Sajtos-magvas keksz » Kifli - margarinos, sajtos » Burgonyás sonkás muffin » Sajtos krémes
» Diós fokhagymás túrógolyó » Köményes-túrós pogácsa » Tejfölös krumplifuta » Sajtos rolók 2


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.