Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rétegelt sajt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj

díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A mennyiségek tetszőlegesek.

Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot.
A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb.

A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük.
Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával.

Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük.
Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pihe-puha pogácsa » Juhtúrós-sajtos pogácsa » Mákos-szezámos-sajtos sós rúd » Cicege Ági módra
» Sovány túrós pogácsa » Raffaello-rudak » Könnyű sajtos rúd » Medvehagymás falatkák
» Házi túró rudi » Anyu sajtos sütije » Kelt túrós pogácsa » Sonkás túrógombóc
» Pizzáskifli » Sajtos roló 2 » Pikáns, sajtos fánk » Nagymama féle omlós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.