Tutireceptek.hu fejléc

Röszti recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
(4 személyre):
1 kg (lisztes) burgonya
2,5 evőkanálnyi zsír vagy sütővaj
fél teáskanálnyi só
1 evőkanálnyi vaj

Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. A zsírt egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsózzuk, s időnként kicsit átkeverve elősütjük. Majd a krumplimasszát lepénnyé formálunk, s - még mindig kis tűzön - annak minkét oldalát aranysárgára (és kérgesre) sütjük. Ez oldalanként kb. 15 percet kíván. Végül a tetejére morzsolunk egy evőkanálnyi vajat, s még 5 percig hagyjuk a tűzön.
A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva. De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyúkáposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymaröszti » Lazacos röszti kaviárral » Röszti tekercs » Cukkini röszti
» Hagymás, szalonnás röszti » Fűszeres röszti » Póréhagymás karfiolpüre » Töltött sült paradicsom
» Angolos sült burgonya » Vegyes sült zöldség » Sárga mandulás rizs » Csőben sült vegyes zöldség
» Francia krumpli(köret) » Töltött olajbogyók » Gnocci » Részeges gombafejek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.