Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú sertésnyelv recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db sertésnyelv
2 szál babérlevél
6 db szemes bors
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom
1 poharas tejföl
1 púpos evőkanál liszt
fűszerkeverék
cukor
mustár

1 késhegynyi szerecsendió
olaj

Elkészítés:
A sertés nyelvet sós vízben a babérlevéllel, szemes borssal, 1 szelet citrommal megfőzzük, lefejtjük róla a bőrt és vékony szeletekre vágjuk.
1 evőkanál cukrot 3 evőkanál étolajon karamellizálunk, beleadjuk a lisztet, felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a nyelvszeleteket, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, mustárral, a fél citrom levével, cukorral, szerecsendióval ízesítve felfőzzük (a vadasra emlékeztető módon pikánsnak kell lennie), majd elkeverjük a tejföllel.
Kagylótésztával, zsemlegombóccal, vagy knédlivel tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú kacsamell » Kannás savanyú télire » Édes-savanyú hússaláta » Savanyú tojás
» Savanyú káposzta leves » Savanyú szív » Hordós savanyúság másképp » Vödrös savanyúság
» Brassói rakott savanyúság » Savanyúkáposztás metélt » Gombás sertésnyelv » Savanyú sertésragu leves
» Savanyúkáposzta leves 2. » Savanyú máj » Savanyukáposztás tarja » Savanyú krumplileves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.