Tutireceptek.hu fejléc

Kannás savanyú télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
10liter víz
20evőkanál só
1kg12dkg cukor
1.5 liter20%-os ecet
3evőkanál NA Benzolát
1 evőkanál borkénpor
fűszerek tetszés szerint.
/egész bors, babérlevél, mustármag,kapor/

Elkészítés:
A vizet a sóval,cukorral,ecettel felforralom, ha kihült beleteszem a többi hozzávalót.Ezt a lémennyiséget két 10 literes műanyagvödörbe osztom el.Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben meggyalulva teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, káposztát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.

Tanácsok:
Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar.
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: minimális gramm
Zsírtartalom: nincs gramm

A receptet beküldte: vazsu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposztás borda » Savanyúkáposzta leves » Vágott, vegyes savanyúság » Hordós savanyúság másképp
» Savanyúleves káposztával » Vödrös savanyúság » Savanyú krumpli leves » Savanyú rakott káposzta
» Dinsztelt savanyú káposzta » Vegyes vágott savanyúság » Dobálós savanyúság » Brassói rakott savanyúság
» Mézes dió télire » Csalamádé télire » Savanyú káposzta lencsével » Savanyú raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.