Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kannás savanyú télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
10liter víz
20evőkanál só
1kg12dkg cukor
1.5 liter20%-os ecet
3evőkanál NA Benzolát
1 evőkanál borkénpor
fűszerek tetszés szerint.
/egész bors, babérlevél, mustármag,kapor/

Elkészítés:
A vizet a sóval,cukorral,ecettel felforralom, ha kihült beleteszem a többi hozzávalót.Ezt a lémennyiséget két 10 literes műanyagvödörbe osztom el.Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben meggyalulva teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, káposztát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.

Tanácsok:
Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar.
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: minimális gramm
Zsírtartalom: nincs gramm

A receptet beküldte: vazsu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúleves káposztával » Édes és savanyú » Cékla télire » Csalamádé télire
» Savanyúság télire » Savanyú-édes leves » Savanyú szív » Párolt savanyúkáposzta.
» Savanyú tojásleves » Vegyes vágott savanyúság » Vizesuborka télire » Savanyúkáposzta leves
» Gyors édes-savanyú saláta » Savanyúkáposztás hús » Gomba savanyúság » Almalé télire


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.