Tutireceptek.hu fejléc

Slambuc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:


fél kg krumpli,
20 dkg lebbencstészta,
egy nagyobb hagyma,
20 dkg füstölt szalonna,
piros paprika,
só;
ha van: tenyérnyi szalonnabőr,
egy fél zöldpaprika és egy kisebb paradicsom.

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonynyasztjuk, majd hozzátesszük a tésztát, és szükség szerint kavargatva aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit, felhevítjük, megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és azonnal felengedjük annyi vízzel, hogy a krumplit épp csak ellepje. Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, szükség szerint megsózzuk. Felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a krumpli és a tészta megpuhul, és az egész levet felissza.

Azon forrón ráhintjük a félretett tepertőt, és a bográcsban tálaljuk. Kínálhatunk hozzá paprikát, paradicsomot, hagymát.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Slambuc bográcsban » Slambuc zellerzöldel » Sólet » Burgonyás gombóc lekvárral
» Tepsis kedvenc » Dödölle 2 » Húsos rakott karalábé » Tejbegríz
» Gyümölcsös sertésszeletek » Sütőtökös gesztenye » Tárkonyos kocsonya » Paradicsomos cukkini
» Gyors chilis bab » Gombás rakott csirkee » Tengeri hal vöröslencsével » Gyors nyári kétszemélyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.