Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sókéregben sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 evőkanál ételízesítő,
3 evőkanál Knorr Delikát Olaszos Villámpác,
1 tasak Knorr Vegyes salátaöntet,
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria,
1,5 kg csirke,
1,5 kg só (nem tévedés),
5 tojásfehérje,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál fekete bors.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kissé verjük fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverjük a sóhoz. A csirkét tisztítsuk meg, mossuk le, és papírtörlővel töröljük szárazra. A hasába tegyük bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórjuk a bele a majoránnát, a Rafinériát, a borsot, a fűszerkrémet, és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenjük be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegyük rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapasszuk rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süssük a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok vegyes friss salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos omlós csirkemell » Tejfölös csirkecomb » Mákos csirke » Tepsis sajtos csirkemell
» Csípős csirke, szósszal » Inyenc csirkecomb » Zöldséges-rizses csirkemáj » Csodás csirkemell :)
» Csirkecomb kertészné módra » Paprikás-kukoricás csirke » Csirkés csusza » Stragonoff csirke
» Abbahagyhatatlan csirke » Kubai csirkemell » Csirke tárkonyos mártásban » Tésztasaláta csirkemellel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.