Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sókéregben sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 evőkanál ételízesítő,
3 evőkanál Knorr Delikát Olaszos Villámpác,
1 tasak Knorr Vegyes salátaöntet,
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria,
1,5 kg csirke,
1,5 kg só (nem tévedés),
5 tojásfehérje,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál fekete bors.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kissé verjük fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverjük a sóhoz. A csirkét tisztítsuk meg, mossuk le, és papírtörlővel töröljük szárazra. A hasába tegyük bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórjuk a bele a majoránnát, a Rafinériát, a borsot, a fűszerkrémet, és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenjük be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegyük rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapasszuk rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süssük a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok vegyes friss salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás-csirkemell » KFC csirke » Rántott diós csirkemell » Cukkinis csirke
» Kínai tésztás csirke » Tárkonyos csirkeraguleves » Csirkecombok "Toros"-módra » Tasakban sült csirkemell
» Sajtos csirkemáj-rizottó » Tojásos csirkemell » Házi csirkehúsleves » Alufóliás csirkemell
» Colában sült csirkeszárny » Illatos töltött csirke » Csirkés levelestészta » Csirke vadász módon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.