Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol-póréhagyma püré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fej karfiol
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, a pórét felszeletelem kb 5 cm.es darabokra és kevés forró, sós vízben teflon lábosban puhára főzöm.Hagyom, hogy a víz teljesen elpárologjon róla, közben kevergetem.Beleteszem a vajat és a tejszínt, és botmixerrel pépesítem.

Tanácsok:
Tökéletes köret pl. krumplipüré kiváltására és nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz.

Elkészítési idő: 20 perc
Szénhidráttartalom: kevés gramm

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galuska (nokedli, nokli) » Sajttal töltött falatkák » Dinsztelt vörös káposzta » Vicky krumplisalátája
» Főtt, sült krumpli » Paradicsomos bab » Sült rizs - földimogyoróval » Vajas gomba
» Sajtos krokett » Sült burgonyapüré » Burgonyával töltött burgonya » Tejszínes-hagymás sütőtökpüré
» Mogyorókrokett » Rizskrokett » Burgonya ganca » Sajtos sültkrumpli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.