Tutireceptek.hu fejléc

Sült hal lime-mal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 evôkanál olívaolaj
1 evôkanál vaj
3 lime, meghámozva, felszeletelve
2 evôkanál friss, egész zsályalevél
4×185 g fehér hal, pl. tôkehal
tengeri só és ôrölt fekete bors

Elkészítés:
Az olajat és a vajat egy nagy serpenyôben közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a lime-szeleteket, és 1 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, és még egy percig sütjük, azután kiszedjük a lime-ot és a zsályát is. A halat tesszük a serpenyôbe, és 3 percig sütjük, míg megpuhul. Megszórjuk sóval, borssal. A zsályalevelekkel, lime-szeletekkel díszítve és ropogós burgonyával körítve kínáljuk. Négy adag lesz belôle.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halas imbisz » Parmezános rántott surimi » Sajtkrémes sülthal filé » Szezámmagos halfilé
» Alufóliában sült lazac » Rakott hal káposztával » Diós ponty serpenyőben sütve » Hallal töltött rántott gomba
» Fokhagymás-kapros halfilé » Mexikói halsaláta » Haltekercs kapormártással » Diétás pisztráng
» Tőkehal mustármártással » Pestos halfilé » Parázson sült citromos tonhal » Sajtban sült hal-egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.