Tutireceptek.hu fejléc

Sült paprikás - tojásos krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
2-3 édes paprika (lehetőleg színes húsú)
6 tojás

színes bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. A paprikákat megmossuk, egyenként 8 nagyobb darabra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a burgonyát úgy, hogy a sütés vége előtt 2-3 perccel hozzátesszük a paprikát is, így egyszerre lesznek készen. Felütjük a tojásokat egy tálba és sóval elhabarjuk. Egy üres lábast, vagy nagyobb serpenyőt felteszünk melegedni (közepes lángon), majd ebbe átszedjük a kisült burgonyát és paprikát. Jól lecsöpögtetjük, nem kell, hogy túl sok olaj maradjon rajta.
Amint átszedtük, ráöntjük a tojást, és óvatosan keverve, forgatva, -hogy a burgonya ne törjön- készre sütjük. Frissen őrölt színes borssal megszórjuk, melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gombapaprikás » Túrós rakottkrumpli » Sült krumpli töltve » Tejfölös paprikás krumpli
» Sajtkrémes krumplileves » A legjobb krumplis pogácsa » Krumplis, hagymás omlett » Sajtos krumpli
» Tejszínes rakott krumpli » Tojásos rakottas » Krumplis rizs » Rozmaringos krumpli
» Ínyenc krumplifőzelék » Bográcsos krumplileves » Magyaros tepsis krumpli » Rakott krumpli kukoricával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.