Tutireceptek.hu fejléc

Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
1 diónyi friss gyömbér
3 ek méz
4 ek borecet vagy málnaecet
4 szál újhagyma

bors
kakukkfű, kapor, petrezselyem
(chili paprika)
olivaolaj

Elkészítés:
A halat sózom, meglocsolom olivaolajjal és bedörzsölöm a zöldfűszerekkel. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy átjárják a fűszerek.

A paprikákat csíkokra vágom, pici olivaolajon párolni kezdem. Hozzáteszem az ecetet, mézet, csíkokra vágott gyömbért, sózom, borsozom. Bátrak chilit is vághatnak bele.

Míg a paprika összepárolódik, kisütöm a halat. Kevés olivaolajon, oldalanként 2-2 percig sütöm.

Nagyobb étkűek rizst is tálalhatnak mellé, kisebb étkűeknek a paprika elegendő köret.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tengeri halfilé » 7 up-os tengeri hal » Edes-savanyu pulykamell » Édes-savanyú csirkemáj
» Párolt tengeri hal. » Édes-savanyú csirkemell » Déltengeri kávé » Tengeri halfilé másképpen
» Rokfortos tengeri hal » Édes-savanyú sertéscsíkok » Édes-savanyú burgonya » Édes-savanyú tofu
» Édes-savanyú kacsamell » Zöldséges tengeri halfilé » Északi-tengeri halleves » Tengeri frittata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.