Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlegombóc 1. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 db zsemle
20dkg liszt
20 dkg zsír
4 db tojás
tej
hagyma


Elkészítés:
A zsemlét kockákra vágjuk, és a zsír felével, a lereszelt hagymával együtt megpirítjuk.
A többi zsírból, tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát készítünk.
A zsemlekockákat kevés tejjel meglocsoljuk és hagyjuk a kétféle anyagot állni fél óráig, majd a zsemlét könnyedén a tészta közé keverjük. Vizes kézzel tojásnagyságú gombócokat formálunk és forró, sós vízben kifőzzük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós zsemlegombóc » Sonkás zsemlegomboc » Zsemlegombóc 3 » Sült zsemlegombóc
» Zsemlegombóc vadashoz » Szalonnás zsemlegombóc » Zsemlegombóc parasztosan » Zsemlegombóc 2
» Zsemlegombóc » Párolt gomba » Rozmaringos rósejbni » Párolt mézes almás
» Céklás rizottó » Rizsfasírt » Karfiolrizs » Párolt káposzta gombával


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.