Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlegombóc 1. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
5 db zsemle
20dkg liszt
20 dkg zsír
4 db tojás
tej
hagyma


Elkészítés:
A zsemlét kockákra vágjuk, és a zsír felével, a lereszelt hagymával együtt megpirítjuk.
A többi zsírból, tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát készítünk.
A zsemlekockákat kevés tejjel meglocsoljuk és hagyjuk a kétféle anyagot állni fél óráig, majd a zsemlét könnyedén a tészta közé keverjük. Vizes kézzel tojásnagyságú gombócokat formálunk és forró, sós vízben kifőzzük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlegombóc » Zsemlegombóc 3 » Zsemlegombóc parasztosan » Zsemlegombóc 2
» Sült zsemlegombóc » Sonkás zsemlegomboc » Zsemlegombóc vadashoz » Juhtúrós zsemlegombóc
» Szalonnás zsemlegombóc » Forgatott burgonya » Sütőtökös cékla köret » Zöld rizs
» Gombás Csirkeragu » Brokkoli fokhagymás vajban » Töltött krumpli » Tönkölynokedli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.