Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalalkális sajtos rúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 kis dobozos tejföl (kb 160 g-ra lesz szükség)
20 dkg sajt reszelve
1 cs szalalkáli
2 kk só
2 tojás sárgája

Tetejére:
1 tojás fehérje
15 dkg sajt reszelve
1 kk piros paprika

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.

A kész tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a paprikás reszelt sajttal és derelyevágó (vagy pizzavágó) segítségével kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a kis csíkokat és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A szalalkálitól kissé fel fognak jönni a rudak. Először puhák lesznek, de ahogy hűl, kicsit keményedik, így végeredményként belül omlós, kívül ropogós rudacskákat kapunk. Fém dobozban egy szalvétával letakarva jó pár napig eláll.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rudak 2. » Rántottsajtos libamáj » Sajtos, szezámos rudacskák » Sós, sajtos rúd
» Piros sajtos metélt » Sajtos omlett » Sajtos fasírt » Sajtos brokkoli
» Ropogós sajtos tallér » Sajtos roló 2 » Firenzei négysajtos tészta » Sajtos batyu
» Sajtos palacsinta » Sajtos-sonkás pulykamell » Márványsajtos krém » Sajtos májas csirkemell


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.