Tutireceptek.hu fejléc

Szalalkális sajtos rúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
1 kis dobozos tejföl (kb 160 g-ra lesz szükség)
20 dkg sajt reszelve
1 cs szalalkáli
2 kk só
2 tojás sárgája

Tetejére:
1 tojás fehérje
15 dkg sajt reszelve
1 kk piros paprika

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat elkeverjük. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a két tojás sárgájával összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható, nyújtható tésztát kapjunk.

A kész tésztánkat kb fél cm vastagságúra nyújtjuk, lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk a paprikás reszelt sajttal és derelyevágó (vagy pizzavágó) segítségével kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a kis csíkokat és 180 fokos, előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A szalalkálitól kissé fel fognak jönni a rudak. Először puhák lesznek, de ahogy hűl, kicsit keményedik, így végeredményként belül omlós, kívül ropogós rudacskákat kapunk. Fém dobozban egy szalvétával letakarva jó pár napig eláll.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos karfiol » Mézes, sajtos ham and eggs » Sajtoska » Finom sajtosrúd
» Sajtos hagymaleves » Füstöltsajtos húsgombócok » Füstölt sajtos penne » Sajtos hús paleósan
» Sajtos rántott csirkemáj » Sajtos krumpligolyók » Almás-sajtos kacsamell » Sajtos brokkolitál
» Sajtos-kanalas csirke » Isteni sajtos omlett » Finom sajtos kelbimbó » Ropogós négysajtos pizza


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.