Tutireceptek.hu fejléc

Ponty szalonnásan recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg pontyfilé
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg füstöltszalonna
10 dkg zsír

pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A pontyszeleteket beirdaljuk,a vágásokba keskeny csíkokra vágott szalonnát rakunk.Lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük.A megmaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát ráhintjük a paprikát vízzel kissé felöntjük majd lisztes tejföllel behabarjuk,sózzuk,néhány percig forraljuk.
A kisült halszeleteket tálra rakjuk, ráöntjük a szószt és galuskával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás ponty » Sajtos ponty tepsiben » Pontyleves lebbenccsel » Pontyhalászlé egyszerűen
» Kefirben párolt ponty » Töltött pontyfilé » Pityókás ponty » Rácponty
» Lecsós ponty » Tepsis töltött ponty » Dorozsmai molnárponty » Vörösboros pontyfilé
» Magyaros pontykocsonya » Pontyragu » Cukkinis lecsós ponty » Ponty Orly módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.