Tutireceptek.hu fejléc

Szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
60 dkg cukor
tartósítószer

Elkészítés:
Egy lábosban egy réteg szedret teszünk és megszórjuk a cukor felével.Ezután rátesszük a maradék gyümölcsöt és rászórjuk a maradék cukrot.
Hűvös helyre tesszük.Másnap felforraljuk,kb 20 percig főzzük .Üvegekbe rakjuk kevés tartósítózert teszünk a tetejére,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szederdzsem » 5 perces lekvár » Meggy nyersen eltéve » Szőlőbefőtt
» Narancslekvár » Narancsíz » Sárgabaracklekvár » Paprikakrém 2
» Chilis fügelekvár » Eperzselé » Baracklekvár » Eper rumban
» Lilahagyma lekvár » Füge dzsem » Bodzalekvár szederrel » Ánizsos körte


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.