Tutireceptek.hu fejléc

Szederdzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg szeder
60 dkg cukor
tartósítószer

Elkészítés:
Egy lábosban egy réteg szedret teszünk és megszórjuk a cukor felével.Ezután rátesszük a maradék gyümölcsöt és rászórjuk a maradék cukrot.
Hűvös helyre tesszük.Másnap felforraljuk,kb 20 percig főzzük .Üvegekbe rakjuk kevés tartósítózert teszünk a tetejére,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szederdzsem » Bodzalekvár » Vegyes lekvár dinnyével » Csipkebogyó befőtt
» Citromos fügelekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Körtedzsem » Rumos gyümölcsök
» Rózsalekvár » Paprikakrém 2 » Narancs jam » Narancslekvár cukkíniből
» Ribizli lekvár » Gyömbéres eperdzsem » Almadarabos dzsem » Citromdzsem


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.