Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri savanyított lila hagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 2kg közepes méretű lilahagyma
- 2szál zellerlevél az ecetes léhez: víz
- 1kiskanál egész feketebors
- 1kiskanál koriander mag
- 20%os ecet
- cukor
- só
- 1késhegynyi nátrium-benzonát

Elkészítés:
A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegekbe, rakjunk közéjük 1-1szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba.
Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukrozzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel.
Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjuk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3hónapig hagyjuk állni.

Tanácsok:
A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínáljuk.


A receptet beküldte: Mystral


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás édesburgonya » Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagyma befőtt. » Gomba hagymásan eltéve
» Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymás krumpli* » Hagymás tejfölös nokedli
» Libacomb fokhagymásan » Hagymás-túrós csirkemell » Fokhagyma mártásom » Hagymás babsaláta
» Tejszínes hagymaleves » Fokhagymás csirkecombok » Póréhagymás csirkemell » Újhagymás-retek-saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.