Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonyás, virslis paprikás burgonya bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg házi tarhonya, 80 dkg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fakanál disznózsír, 4 pár juhbeles virsli (vagy házi füstölt kolbász), 2 púpozott evőkanál fűszerpaprika. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát a felforrósított disznózsírban üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk az előzőleg megpucolt és megmosott, felkockázott burgonyát is. Az egészet felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt kis lángon főzzük tovább. Közben a forrás után kb 15 perccel hozzáadjuk a tarhonyát, megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesítjük. Majd újabb 15 perc után a beletesszük virsliket is. Közepes tűzön összefőzzük. Friss kenyérrel, hozzá illő idény salátával és pincehideg borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köpönyeges burgonya » Burgonyakrémleves (4 főre) » Burgonyalepény » Sajtos burgonyaleves
» Paprikás szegedi módra » Hagymás édesburgonya » Sajtos-sonkás burgonya » Fűszeres sült burgonya
» Vasi paprikás » Paprikás - cukkinis penne » Szalonnás burgonyasaláta » Karfiol paprikásan
» Bugaci leves bográcsban » Tarhonyás borsós csirkemáj » Sült paprikás fetasajtkrém » Töltött burgonya májjal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.