Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonyás, virslis paprikás burgonya bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg házi tarhonya, 80 dkg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy fakanál disznózsír, 4 pár juhbeles virsli (vagy házi füstölt kolbász), 2 púpozott evőkanál fűszerpaprika. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát a felforrósított disznózsírban üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk az előzőleg megpucolt és megmosott, felkockázott burgonyát is. Az egészet felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt kis lángon főzzük tovább. Közben a forrás után kb 15 perccel hozzáadjuk a tarhonyát, megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesítjük. Majd újabb 15 perc után a beletesszük virsliket is. Közepes tűzön összefőzzük. Friss kenyérrel, hozzá illő idény salátával és pincehideg borral kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya hajó » Burgonyás gombóc lekvárral » Babpaprikás » Tejfölben sült burgonya
» Vasi paprikás » Karácsonyi burgonya » Burgonyagombóc leves » Amerikai burgonya
» Orosz burgonyasaláta » Különleges rakott burgonya » Édes-savanyú burgonya » Tejfölös gombapaprikás
» Nokedlis paprikás krumpli » Virslis lábtörlő » Virslis lencsesaláta » Rakott burgonya gazdagon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.