Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes gombás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
65 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
50 dkg spagetti tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
2 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük.
A gomba levet enged, ezért vizet nem öntünk rá.
Mikor elfőtte a levét a gomba, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Együtt főzzük pár percig. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a tejszínes gombát. Ízlés szerint utána sózhatjuk.
Sós, olajos vízben főtt spagettivel tálaljuk.

Tanácsok:
én meg megbolondítottam egy kis reszelt sajttal.Isteni finom lett :)


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-tejszínes csirke » Csípős spagetti 2. » Tejszínes gombaleves » Tejszínes gesztenyetorta
» Spenótos-gombás tészta » Tejszínes chilis garnéla » Gombás máj sütőben sütve » Tejszínes pogácsa
» Gombás cukkini 2 » Tejszínes tükörtojás » Tejszínes alagút » Paradicsomos Gombasaláta
» Tejszínes karfiolleves » Tejfölös-gombás ponty » Tejszínes sajt falatkák » Tejszínes pálcikás jégkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.