Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes gombás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
65 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
50 dkg spagetti tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
2 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük.
A gomba levet enged, ezért vizet nem öntünk rá.
Mikor elfőtte a levét a gomba, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Együtt főzzük pár percig. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a tejszínes gombát. Ízlés szerint utána sózhatjuk.
Sós, olajos vízben főtt spagettivel tálaljuk.

Tanácsok:
én meg megbolondítottam egy kis reszelt sajttal.Isteni finom lett :)


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tejszínes csirke » Spagetti gyömbérmártással » Kínai gombás csirkeleves » Gombás rakott káposzta
» Sütőben sült spagetti » Gombás - sajtos pulykamell » Tejszínes kapormártás » Krokett gombás karfiolból
» Gombás csirkecomb » Gombás libamáj puding » Tejszínes mézes minikrémes » Carbonaras spagetti
» Gombas szelet egyszeruen » Parmezános-diós spagetti » Gombás-rizs » Gombás-sajtos bukta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.