Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Téli töltött káposzta nálunk recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertés darálthús
30 dkg füstölt karaj vagy tarja
0,5 kg savanyú káposzta
20 savanyú káposzta levél
2 nagy bögre rizs
2 tojás
1 nagy fej hagyma
1 csokor zöldkapor, csombor,
só, bors, ételízesítő, édes pirospaprika

Elkészítés:
A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott zöldkaprot, belereszeljük a hagymát, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A savanyú káposzta leveleket megszabadítjuk a belső vastag erezettől. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd feltekerjük.
A lábost kibéleljük a savanyú káposzta felével, rátesszük a töltelékeket, közzé a füstölt húst, majd a maradék káposztát. Felöntjük vízzel, a tetejét megszórjuk csomborral és kb. 2 órát főzzük.

Tanácsok:
Puha kenyérrel és sok tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölccsel töltött karaj » Káposztagombóc másként » Savanyú rakott káposzta » Töltött ostya
» Fonott, töltött kalács » Kelkáposztás krumplileves » Gombás töltött tök » Andi töltött ostyája
» Tegnapi töltött cukkinim » Kelkáposzta rolád » Gombával töltött cékla » Fogyis káposztaleves
» Savanyúleves káposztával » Brassói rakott káposzta » Káposztás egytál » Töltött patisszon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.